Inner Wheel

Inner Wheel on rotareiden puolisoiden / seuralaisten ylläpitämää yhteistoimintaa. Nimensä toiminta on saanut rotarysymbolista, jossa puolisoiden nähdään toimivan rotareiden "sisäisten asioiden” hoitajina. Inner Wheel-klubien tavoitteena on edistää jäsenten välistä ystävyyttä, kannustaa palvelemisen ihanteiden seuraamiseen ja kasvattaa kansainväliseen suvaitsevaisuuteen.

Inner Wheel on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kansainvälinen naisjärjestö,joka perustettiin v. 1924 Manchesterissä. Suomessa IW-toiminta alkoi 1958. Jäsenyyden edellytyksenä on kuuluminen rotarin lähipiiriin. Näin myös toiminnan tarkoitus ja sen tavoitteet ovat lähellä rotarin periaatteita. Inner Wheelin tarkoituksena on edistää aitoa ystävyyttä, palvelualttiutta, kansojen välistä yhteisymmärrystä ja elämänpiirin laajentamista.

Tällä hetkellä IW-klubeja on yli 100 maassa ja jäseniä on n. 93 000. Suomessa klubeja on 39 ja jäseniä n. 1300. IW:n toimintakausi on 1.7.-30.6 Klubit kokoontuvat kerran kuukaudessa paitsi Lahden klubi kaksi kertaa kuukaudessa. Kesäkuukausina ei ole kokouksia.

Klubien toimintaa ohjaa Kansallinen Neuvosto. Muu toiminta käsittää kansallisia tapaamisia, kansainvälisiä konventioita ja ralleja. Järjestöllä on omia avustusprojekteja, se osallistuu rotareiden vaihto-oppilasohjelmiin sekä pitää yhteyttä rotarijärjestöön.

Inner Wheel-piiri 139 toimii rotaripiiri 1390 alueella ja osin myös 1430 piirin alueella. Piirissämme on 10 klubia ja n. 400 jäsentä. Inner Wheel piirin 139 klubit ovat: Hämeenlinna, Joensuu, Jyväskylä, Kotka, Kuopio, Lahti Region, Nastola, Pieksämäki, Tampere ja Tampere-Kaleva.

Suomen Rally piirikokouksineen järjestetään joka toinen vuosi. Klubeissa on hyvin monipuolista ja antoisaa. Kuukausikokouksien esitelmät ja elämän eri aloilta ja erilaiset yhteiset projektit ovat klubiemme parasta antia.

Tervetuloa mukaan toimintaamme!

Lue lisää Inner Wheelin toiminnasta klikkaamalla allaolevia linkkejä:

Inner Wheel, Finland