AISTIHUONE SAI SUURLAHJOITUKSEN

16.3.2018

Aistihuoneprojekti

Tampereen Lastenklinikan Tuki ry on saanut yksityiseltä lahjoittajalta 50.000 euron lahjoituksen, jonka lahjoittaja haluaa kohdentaa TAYSin uuteen lasten ja nuorten sairaalaan rakennettavaan aistihuoneeseen. Tämä lahjoitus varmistaa uuden aistihuoneen rahoituksen. Lahjoittaja ei halua nimeään julkisuuteen. Hän on pirkanmaalainen yrittäjätaustainen henkilö, joka haluaa tehdä hyvää sillä varallisuudella jonka hän on elämänikäisellä yritystoiminnallaan saanut kokoon.

ROTAREIDEN JA YHTEISTYÖKUMPPANEIDEN AISTIHUONE SAI ISON LAHJOITUKSEN

Aistihuoneprojektin on käynnistänyt 8 pirkanmaalaista rotaryklubia, jotka ovat järjestäneet erilaisia tapahtumia ja tempauksia uuden aistihuoneen aikaansaamiseksi TAYSin uuteen lasten ja nuorten sairaalaan. Tampereen Lastenklinikan Tuki ry toimii näiden klubien kanssa yhteistyössä projektissa. Projektin tavoitteena on ollut kerätä 100.000 euroa tähän tärkeään kohteeseen, ja nyt tavoitteesta puuttuu enää vain n. 5.000-10.000 euroa. Rotarit jakavat Aistihuonekeräystä ainakin vuoden 2018 ajan.

Aistihuone on elämystila, jossa äänen, kuvan, tunnelman ja muiden aistimusten avulla helpotetaan psykiatrista hoitoa tarvitsevien lasten ja nuorten oloa, ja autetaan heitä tunnistamaan ja hallitsemaan tunteitaan, rentoutumaan ja paranemaan. Aistihuoneen kaikki seinät ovat screenejä, sinne tulee fysioakustinen divaani ja sinne voi luoda äänimaailmoja. Aistihuone edustaa modernia hoitotapaa, jossa sairaan lapsen ja nuoren tilannetta voidaan auttaa myös lääkkeettömästi. Aistihuonetta voivat käyttää kaikki lapset ja nuoret, joille pitkä sairaalassaolo tai vaikea sairaus aiheuttaa tunne-elämän vaikeuksia. Lasten ja nuorten psykiatrian ammattilaiset ovat toivoneet lahjoitusten ja tukitoimien kohdentamista juuri tähän tarkoitukseen, koska verovaroin ei ole mahdollista tällaista kustantaa.

TAYSin uusi lasten ja nuorten sairaala valmistuu vuonna 2019 ja otetaan kokonaisuudessaan käyttöön vuoden 2020 aikana. Nyt kaikki lasten ja nuorten erikoissairaanhoito kootaan samaan paikkaan. Uuteen sairaalaan siirtyvät myös nuorisopsykiatrian toiminnot. Uudessa sairaalassa myös potilaiden perheillä ja muilla läheisillä on paljon paremmat mahdollisuudet olla läsnä hoidon aikana kuin aikaisemmin. Vanha sairaala alkaa olla ahdas, ja uusi sairaala mahdollistaa uusien hoitotapojen käyttöönoton.

Lahjoituksilla ei rakenneta sairaalaa tai hankita sen perusvarustusta, vaan lahjoitusvaroja käytetään niihin toimintoihin, jotka tulevat tavanomaisen ja välttämättömän hoidon lisäksi. Lahjoituksilla saadaan sairaalasta mukavampi paikka lapsille, nuorille ja heidän läheisilleen.

Lisätiedot: Projektipäällikkö Susanna Lohiniemi, puh 050 4311 987 tai susanna.lohiniemi@tampereenlastenklinikantuki.fi

www.aistihuone.fi