DG/DGE BLOG

1.7.2019

 

Hyvät Rotarit ja rotarin ystävät.

Piirin 1390 valta ja vastuu siirtyivät seuraajalleni. En tietäisi parempaa kuvernööriä, kuin mitä Eija on. Eija on valmistautunut tähän tehtävään jo reilut kaksi vuotta, joten hän on varmasti valmis kauteensa. Menestystä Eija!

Tällä viikolla, kun olen karavaarina jossakin päin Itä-Suomea ajelemassa asuntoautolla, tajuan ehkä sen, että oma kuvernöörikausi on päättynyt. On vielä IPDG:n vuosi edessä ja sen jälkeen virat kotimaassa on käyty läpi. Astuessani 27 vuotta sitten rotaryperheeseen, en uskonut, että polku ja toiminta kantaisi näin pitkälle ja näin kauan. Päivääkään en ole rotarytoimintaa katunut, päinvastoin olen ollut erittäin ylpeä, että olen saanut kantaa merkkiä ja olla mukana tekemässä parempaa rotaryä ja parempaa huomista.

Kiitos kaikille yhdessä ja erikseen, jotka mahdollistetti tämän vuoden.

Asiat eivät tapahdu, ne tehdään.

Se on siinä!

 

Jarmo

 

Jarmo Palukka

IPDG

Pj. 2019-2020

Suomen Rotarypalvelu ry

 

1.7.2019

KUVERNÖÖRIN KUUKAUSIKIRJE

nro 1/1.7.2019 on viety Aineistosivulle, kohtaan kuvernöörikirjeet liitteineen.

 

 

29.04.2019

KUVERNÖÖRIN KUUKAUSIKIRJE 5 / huhtikuu 2019

Kuvernöörin kuukausikirje on luettavissa piirin verkkosivuilta kohdasta Aineisto: kuukausikirjeet.

 

04.02.2019

Piirikonferenssi Tampereella 13.4.2019

Piirin D1390 piirikonferenssi

Aika: 13.4.2019 klo 10:00 -23:30

Paikka: Koskikeskus ja Tampere-talo, Tampere

 

Koskikeskus:

10:00-13.00 Kauppakeskus Koskikeskus, Tapahtuma-tori

 

Tampere-talo:

14.00-14.30 Tulokahvi ja suolainen kahvileipä

14.30-18.00 Seminaari Maestrossa

- Lippuseremonia ja musiikkia, trumpettikvartetti Trumpsit

- Poisnukkuneiden muistamiset, Salla Häkkinen

- Piirikuvernööri Jarmo Palukka

- RI:n presidentin edustaja GB&I President Debbie Hodge and Michael

- Piirien edustaja DG Jaakko Panula

- Musiikkia, kanteleyhtye Trio Sonores

- Pääpuhuja dosentti Olli Niemi "Miten minä voin hidastaa ilmastonmuutosta ja torjua sen vaikutuksia"

- Rotaract Meri Mattila ja Aleksi Palukka

- Rotary projekti Sysmän Rk terveyskeskusprojekti

- Tauko musiikkia, Tuija Kurki

- Vaihtarit

- Pyörätuoli esitys, Hanna Ihantola ja Kalle Andersson

- Tunnustukset

- DGE Eija Hatakka-Peltonen

- Liput poistuvat ja musiikkia, Huiluyhtye

(18.00-19.30 Maestron tilamuutos ja bändin sound check)

19.30-21.30 Illallinen lämpiötiloissa (3. krs)

21.30-23.00 Tangokuningatar 2011 Mervi Koponen (Maestro)

23.00-23.59 Ilta jatkuu levymusiikin tahdissa

 

Kaikki tervetuloa. Vaihto-oppilaille tilaisuus on pakollinen.

Perjantaina ja lauantaina business casual ja lauantai-iltana tumma puku.

 

Ilmoittautumiset: https://goo.gl/forms/SRyUx9S2EYmTWRFB3

Ilmoittautumisen deadline perjantaina 5.4.2019.

 

-Jarmo

 

28.2.2019

KUVERNÖÖRIN KUUKAUSIKIRJE 4 / helmikuu 2019

Kuvernöörin kuukausikirje on luettavissa piirin verkkosivuilta kohdasta Aineisto: kuukausikirjeet.

 

3.2.2019

ROTARY FUN DAY SÄRKÄNNIEMESSÄ 17.8.2019

Rotary Fun Day järjestetään jo 6.kerran 17.8.2019 alkaen klo 12 Särkänniemessä mukavan tapahtuman ja hauskan yhdessäolon merkeissä.  Tavoitteena on tehdä rotarya tunnetuksi ja esitellä varsinkin rotaryn nuorisovaihtoa, Rotaractia ja Shelterboxia.  Toiveena on, että jo nyt klubien virkailijat merkitsevät päivän klubinsa kalenteriin ja ottaisivat tapahtuman tulevan kauden suunnitelmiin.

 

Klubit voivat tehdä tästä myös uuden aktiviteetin järjestämällä oman paikkakuntansa nuorille yhteiskuljetuksen Särkänniemeen yhteistyössä kuntansa nuorten kanssa toimivien tahojen kanssa.  Mahdollisuudet tähän kannattaa selvittää kunnan ja/tai seurakunnan nuorisotoimen edustajilta.

 

Rotaryvuoden 2019-2020 isäntäperheiden toivotaan myös osallistuvan tähän tapahtumaan vaihto-oppilaansa kanssa.

 

Tietoa tarkemmista järjestelyistä, ilmoittautumisesta, rannekkeiden hinnoista, j.n.e. toimitetaan kevään mittaan tänne piirin nettisivuille, FB-sivuille ja suoraan klubeille.

 

Lisätietoja Ilkka Nikmolta. DGN 2018-2019 puh. 050 68386

 

26.12.2018

KUVERNÖÖRIN KUUKAUSIKIRJE 3 / joulukuu 2018

Kuvernöörin kuukausikirje on luettavissa piirin verkkosivuilta kohdasta Aineisto: kuukausikirjeet.

 

29.11.2018

PIIRIKUVERNÖÖRI KAUDELLE 2021-2022 valittu

Piirineuvosto kokoontui maanantaina 26.11.2018 Jämsässä ja valitsi kuvernöörin kaudelle 2021-2022, hän on Eila Parviainen Lahdesta Lahti-Wesijärven klubista. Onnea Eilalle.

 

26.10.2018

KUVERNÖÖRIN KUUKAUSIKIRJE 2 / lokakuu 2018

Kuvernöörin kuukausikirje on luettavissa piirin verkkosivuilta kohdasta Aineisto: kuukausikirjeet.

 

26.8.2018

KUVERNÖÖRIN KUUKAUSIKIRJE 1 / elokuu 2018

Kuvernöörin kuukausikirje on luettavissa piirin verkkosivuilta kohdasta Aineisto: kuukausikirjeet.

 

22.5.2018

KOHTI KESÄÄ

Lämmin sää on hellinyt Suomea jo toista viikkoa. Samalla kuluva Rotaryvuosi teemalla "Rotary: Making a Difference" lähestyy loppua ja uusi alkuaan uusin teemoin ja tekijöin. Tiedän, että piirimme alueella järjestetään vielä muutamia "past-PETS" koulutuksia tuleville virkailijoille. Hienoa paneutumista tulevan vuoden suunnitteluun ja toimintaan. Vielä ennen virkalijoiden vaihtokokousta tai vaihtojuhlaa, joita myös käätyjenvaihdoksi kutsumme olisi muutama asia joista haluan klubeja muistutaa.

Suomen Rotary ry:n nimi on muuttunut Suomen Rotarypalvelu ry:ksi, Finlands Rotaryservice rf. Nimen muutoksella on haluttu paremmin kuvata yhdistyksen roolia. Suomen Rotarypalvelu ry:n jäseninä on kaikki Suomen kuusi Rotarypiiriä ja sen tehtävänä on tarjota piireille kustannustehokkaita palveluja kuten taloushallinnon ja matrikkelin. Itse toiminta ja organisaatio eivät muutu.
 
Uusi henkilötietodirektiivi astuu voimaan muutaman päivän päästä. Suomen Rotarypalvelu on lähettänyt kaikkiin klubeihin tietosuojaselosteen, jossa kerrotaan lain määrämät seikat jäsenrekisteristämme. Siihen on syytä klubin hallituksen tutustua ja esitellä klubin jäsenille.

Tässä vaiheessa on myös hyvä hetki katsoa menneeseen vuoteen ja käydä My Rotary:ssä ja Club Central työkalussa päivittämässä saavutukset ja vertaamassa asetettuihin tavoitteisiin. Olen tästä lähettänyt viestiä klubien predienteille ja sihteereille. Ja mikäli niitä tavoitteita ei vielä tältä vuodelta ole kirjattu, niin vielä ehtii. Haluan muistuttaa myös tulevia klubin presidenttejä jotta te kävisitte asettamassa tulevan Rotaryvuoden klubin tavoitteet samaan työkaluun. Toivon, että tästä tulee klubien jatkuva toimintatapa osana klubin toiminnan suunnittelua ja johtamista.

,Oikein hyvää "loppuvuotta" ja antoisaa kesää kaikille piirimme klubeille ja rotareille.

Rotary: Making a Difference

-Mikko
DG 2017-18

24.4.2018

KIITOS PIIRIKONFERENSSISTA

Tämä kiitos kuuluu teille kaikille jotka olitte mukana tekemässä piirimme tämän vuoden konferenssista ikimuistoista tapahtumaa. Kiitos kuuluu aktiivisille konferenssivieraille, vaihto-oppilaille, klubeille jotka osallistuivat Koskikeskuksen Rotarytorille, sekä piirimme kutsuvieraille.

Toivomme Tuiren kanssa, että te kaikki saitte ajattelemisen aihetta, uusia ideoita tulevaan toimintaan ja koitte ikimuistoista juhlaa meidän kakkien kanssa. Täällä piirimme web sivuilla on RI:n Presidenti Alex Blairin puheen mustiinpanot ja linkit valokuviin joita Niko Niemi ansiokkaasti otti. Käykää ihmeessä tutustumassa.

-Mikko

DG2017-18

 

28.3.2018

PIIRIKONFERENSIIN

Kevätaurinko on havaittu ja tunnistettu monella piirimme paikkakunnalla. Samalla kun ryhdymme viettämään pääsiäistä muistuttelen että piirijuhlaamme on enään muutamia viikkoja aikaa. Vielä siis ehtii ilmoittautua näiden piirimme web sivujenkautta.

Samalla muistutan yhteiskuntapalveluprojektista joka toteutetaan konferenssin aikana. Keräämme lastenkirjoja lastenpsykiatriselle osastolle. Lue lisää piirikonferenssin sivuilta.

Lähde mukaan kokemaan piirijuhlan tunnelmaa

-Mikko
DG 2017-18

25.3.2018

MITEN VOIMME VAIKUTTAA ROTARYN SUUNTAAN

Järjestömme pitää seurata aikaansa ja uusiutua. Paluuta entiseen ei ole emmekä voi astua kahdesti samaan virtaan. Paikallaan ei voi pysyä. Me joko etenemme tai taannumme. Tarvitsemme uusia nuoria jäseniä. Edelliset lauseet on kuultu moneen kertaan ja monien sanomana. Puhetta riittää ja huolen aiheita. Harvoin kuitenkaan kukaan nousee esiin ja ryhtyy ottamaan tarvittavia askelia eteenpäin.

Tampereen kansainvälinen rotaryklubi päätti viime vuonna osallistua kansainvälisen Rotaryn keskusteluun ja nostaa katseensa normaalista viikkokokousmenosta kohti tulevaisuuden taivaanrantaa. Pienen askelen ponnistusalustaksi valittiin järjestömme perusperiaatteet, joita toivottavasti ei tarvitse jatkossakaan käpälöidä. Eettisyys ja huoli huomisesta kuuluvat oleellisesti johtajuuteen ja ajatuksiimme Rotarysta suurten kansainvälisten ongelmien ratkaisijana yhdessä muiden samat periaatteet jakavien toimijoiden kanssa. Rotareilla ja klubeilla on järjestössämme selkeät vaikutuskanavat, joiden avulla jäsenten ja klubien aloitteet ja uudet ideat saadaan mukaan kriittiseen keskusteluun ja joista osa jalostuu Council on Legislation ja Council on Resolution elimissä myös toimenpiteiksi ja toiminnaksi. Ensin mainittu on Rotaryn lakia säätävä elin ja jälkimmäinen elin vaikuttaa ponsiesityksillä RI:n hallituksen ja Rotary Säätiön hallituksen päätöksentekoon.

Tampereen Kissanmaan klubin jäsenen (nykyinen presidentti) Tommi Vuorisen esitelmä kiertotaloudesta ja kestävästä kehityksestä laukaisi klubissamme keskustelun, jonka seurauksena päätimme tehdä Council on Resolutionille ponsiesityksen, jossa kehotettiin sekä RI:n ja Rotary säätiön hallituksia  kannustamaan kiertotalouteen ja kestävään kehitykseen tähtääviä aloitteita ja huomioimaan ne palveluprojekteja valmisteltaessa sekä painottamaan omissa investointitoimissaan mahdollisuuksien mukaan näitä arvoja sijoituskohteita valittaessa. Iloksemme saimme kuulla, että aloitteemme on hyväksytty. Toisaalta kuitenkin oli kuitenkin arvioitu, että tällaisen ajattelun ja toiminnan kustannusvaikutukset Rotarylle olisivat niin negatiiviset, että välittömään toimenpiteisiin ei pidä ainakaan vielä ryhtyä.

Liekö kysymys väärin ymmärtämisestä vai siitä, että vanhuksista koostuvan ylimmän johtomme silmät ovat vielä siinä määrin hiilipölyn sokaisemat, kun edellä esitettyyn arvioon kustannusvaikutuksista päädyttiin. Itse uskon, että vaikutukset ovat juuri päinvastaiset. Nuoren polven silmissä ekologiset uhat ja niiden torjuminen ovat jopa tärkeämpiä tavoitteita kuin perinteiset palveluprojektit, joita en halua vähätellä. Ekologiset aloitteet ja projektit ovat myös tehokasta rauhantyötä, joka on osa palveluportfoliotamme. Myös investointipolitiikan selkeillä päätöksillä julki tuotu eettisyys avoimuuden lisäksi olisivat sellaisia kirsikoita kakussa, joita kelpaisi esitellä ,kun olemme rekrytoimassa uusia nuoria sukupolvia jäseniksemme parantamaan maailmaa. Niillä voisi olla jopa suurempaa Public Image vetovoimaa kuin Rotaryn joka paikassa esiintyvillä kuvilla afrikkalaisista ja aasialaisista autettavista kaivojen äärellä pulleiden valkoisten setien ja tätien ympäröimänä.

Vellu Heinijoki
PDG RCTI

 

7.3.2018

AJANKOHTAISTA (DGE)

San Diegon koulutus pidetty ja teema julkistettu joka on ”be the inspiration”. Vapaasti käännettynä ole innostaja. Matkalta sain paljon oppia ja uusia ystäviä. Paikalla oli noin 540 tulevaa kuvernööriä. Sain vaihdettua viikon aikana käyntikortin noin 300 kanssa. Reissu jäi kyllä mieleen.

Tätä kirjoittaessani hiihtoloma on juuri päättynyt, mutta aikaa löytyi kuitenkin hyvin tälle tekstille, laskettelun lomassa.

PETS ja piirikokous (muistakaa valtakirjat) pidetään lauantaina Tampereella, Komediateatterilla. Kutsut lähetty reilu kuukausi sitten presidenteille, joille tämä tilaisuus on pakollinen, muutkin virkailijat ovat tervetulleita.

Piirikonferenssi pidetään reilun kuukauden päästä 21-22-4.2018. Aluksi klubit esittelevät projektejaan Koskikeskuksessa, jonka jälkeen siirrytään Technopolisiin.

Muistakaa ilmoittautua Rotarykonventioon Torontoon 23.6-27.6.2018. Seuraava pidetään Hampurissa 1.6-5.6.2019 ja koska se on niin lähellä ja edullinen, niin uskon piiristämme lähtevän ainakin 50 rotaria paikalle.

Nähdään PETS:ssä la 10.3.2018 Tampereella!

- Jarmo

DGE 2017-18

28.1.2018

AJANKOHTAISTA

Vuosi on päässyt hyvään alkuun. Samalla klubivierailut ovat jatkuneet lyhyen joulutauon jälkeen. Kevään piirikonferenssin valmistelut jatkuvat ja ilmoittautuminen on auki näillä piirimme internet sivuilla.

Haluan muistuttaa klubeja myös muutamasta ajankohtaisesta asiasta.
- 21.-22.4.2018 piirikonferenssin kansainvälisinä vieraina meitä ilahduttaa Alex ja Kate Blair Skotlannista RI:n presidentin edustajina sekä Knutur ja Gudny Oskarsson pohjoismaisina vieraina Islannista. Ilmoittautuminen tapahtuu piirimme internet sivujen kautta ja osallistumismaksu on alennettu 31.1.2018 asti. Tulkaa klubeista joukolla mukaan.
- Olen klubeille esittänyt toiveen klubien vuoden tavoitteiden kirjaamisesta Club Central työkaluun. Mukavasti niitä on sinne ilmaantunutkin, mutta noin 40% klubeista se on vielä tekemättä. Olen lähetänyt tästä "rautalankaohjeen" ja sen tekemiseen menee noin 10min joten pientä tehtävää.
- Uusien klubin toimihenkilöiden koulutus PETS pidetään Tampereella 10.3.2018 joten päivämäärä ylös. Toivottavaa on, että ainakin tuleva presidentti ja sihteeri osallistuvat. Samalla tarjotaan koulutusta myös klubien nuorisovaihtoasiamiehille sekä säätiöasiamiehille.

Hyvää kevätkauden alkua kaikille,

-Mikko
DG 2017-18

 

2.12.2017

Jäsenasiaa

Klubivierailuilla tähän mennessä kaksi aihetta on noussut selvästi ylitse muiden, jäsenyys ja nuorisovaihto.
Kuluneella viikolla on Helsingissä SLUSH 2017 tapahtumat keräänyt niin osalllistujia kuin mediahuomiotakin. Tapahtuman avasi Yhdysvaltain entinen varapresidentti Al Gore, joka puheessaan vetosi teknologian tukemaan muutokseen jolla ratkaistaan ilmastokriisi. Hän peräänkuulutti liiketoimintaideoita, jotka tuovat vain lyhyt aikaisia voittoja vaan tulokset rakentuvat pitkänajan kestävälle kehitykselle uhraamatta tulevaisuuttamme, siis tekemällä hyviä asioita joilla on merkitystä. Tänään verkkolehdestä luin artikkelin, jossa kerrotaan näin joulunalla Joulupuukeräykseen osallistuneiden ihmisten avusta vähäosaisille ja kuinka tärkeänä moni meistä kokee pienenkin avun. Kyllä, tulevaisuudeessa on tilausta palvelutyölle, jolla on merkitystä.
Piirin toimintasuunnitelmassa yhtenä tavoitteena on tuoda esille klubien palveluprojekteja ja kannustaa klubeja toteuttamaan uusia palveluprojekteja. Tämä kaikki liitty keskeisesti siihen miten saamme ihmisiä mukaan. Viikkokokous ruokailulla ja hyvälläkin esityksellä ei houkuttele, sillä potentiaaliset jäsenehdokkaat sitoutuvat rajallisen vapaa-aikansa puitteissa toimintaan jolla he kokevat olevan merkitystä niin itselleen kuin ympäröivälle yhteiskunnallekkin. Kun pohditte klubeisssanne uusia kokous- ja toimintamuotoja, sekä mietitte miten houkutella uusia jäseniä mukaan niin hyödyntäkää tämä keskeinen Rotaryn elementti.
Nuorisovaihto on se nuorisopalvelun muoto, jota pääosa klubeista toteuttaa tai ainakin omien resussiensa puitteissa haluaisi toteuttaa. Olen erityisen iloinen siitä, että kaikkialla koetaan nuorisoon panostamisen olevan tärkeää. SR:n Monipiiriorganisaatio järjestää kaikille  klubien nuorisovaihdosta kiinnostuneille innostuspäivät Tallinassa 13.1.2018. Lisätietoja löytynee monipiirin facebook sivulta sinne mukaan.

Marraskuu oli Rotarysäätiön kuukausi. PDG Matti on lähestynyt klubien presidenttejä ja säätiöasiamiehiä kirjeellä koskien lahjoituksia, sekä haettavia piiriapurahoja. Nyt joulun alla on hyvä muistutella näitä asioita ja toimia. Helmikuussa 2.-4.2.2018 Oulussa järjestetään Säätiöseminaari. Ilmoittautuinen ja ohjelma löytyvät piirin 1400 web sivuilta. Tilaisuudessa on arvovaltaisia alustajia ja hyvää ohjelmaa.  

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlallisuuksien huipentuessa tulevalla viikolla olemme kaikki Suomen rotarit saaneet onnittelut RI:n maailman presidentiltä Ian Riseley:ltä. Hän on mielissään mahdollisuudestaan vierailla Suomessa kuluvana vuonna ja kiitollisuudella huomioinut suomalaisten rotarien vuosien saatossa Rotaryn nimissä tekemää erinomaista työtä. Ian kannustaa meitä satavuotisjuhlintaan ja muistuttaa jatkamaan työtä Rotary: Making a Difference.

Muistutuksena klubien presidenteille ja sihteereille, käykää täydentämässä SR:n rekisteriin tulevat klubin toimihenkilöt viimeistään 15.12.2017 mennessä (HUOM päivämäärä korjattu 3.12.2017).

-Mikko

7.11.2017


Kuvernöörin haaste


Piirin syyseminaarissa ja piirikokouksesa kuvernöörinä haastoin kaikki piirimme klubit mukaan ”palveluprojekti ja julkikuva” haasteeseen.Ensi keväänä huhtikuussa järjestetään piirikonferenssi 21.-22. Päivä Tampereella. Tuoksi lauantaipäiväksi olemme varanneet Koskikeskuksen kauppakeskuksesta pohjakerroksen ”aukion”. Tarkoituksena on siellä esitellä klubien palveluprojekteja, sekä Rotarytoimintaa kuten nuorisovaihto, säätiö yms. muutaman tunnin ajan. Tällä tavalla kerromme kauppakeskuksen asiakkaille ja vierailijoille mitä Rotary on ja samalla me kaikki klubien jäsenet voimme oppia toisiltamme millaisia palveluprojekteja voisimme omata osaltamme toteuttaa.

Haastan siis jokaisen piirimme klubin joko yksin tai yhdessä toisen klubin kanssa osallistumaan omalla, mielellään toiminnallisella esittelypisteellä mukaan kertomaan millaisia palveluprojekteja on toteutettu tai on tällä hetkellä työnalla.


Klubit ilmoittautuu 15.12.2017 mennessä ja keroo alustavan ideansa Leo Ukkoselle leksa.ukkonen(at)saunalahti.fi.
Koko klubi mukaan ideoimaan ja keväällä piirikonferenssiin. Ohjelmassa on tiedossa muutakin hauskaa!

-Mikko

DG 2017-18


 

3.11.2017

Syysseminaarin ja piirikokouksen satoa

Viikko sitten 28.10 kokoonnuimme Tampereelle TAMK:n tiloihin piirin syysseminaaria ja piirikokousta varten. Paikalla oli lähes sata edustajaa vajaasta neljästäkymmenestä klubista. Päivä alkoi kuvernöörin haasteella (josta hieman myöhemmin) ja PHF:ien jakamisella.


Piirimme rotarit ja klubit ovat osallistuneet Rotarysäätiö lahjoituksiin yli 80.000 € edestä päättyneenä Rotaryvuonna 2016-17. Palkitsimme PHF:llä jäseniä joiden klubit ovat osallistuneet miljoonakeräykseen ja saavuttaneet aetetun EREY:n minimitavoitteen. Näitä klubeja oli piirissämme 9 kappaletta; Akaa, Jyväskylä Interlux, Kanta-Hollola, Mänttä, Orimattila, Tampere-Kissanmaa, Tampere-Lielahti, Viitasaari ja Ylöjärvi. Kiitos kaikille lahjoittajille.


Alkulämmitelyn jälkeen osallistujat jakaantuivat kolmeen koulutuslinjaan, Rotarysäätiö, nuorisovaihto ja jäsenyys. Itse olin mukana tuossa jäsenyys ”työpajassa” ja siellä ainakin virisi runsaasti keskustelua siitä millaisia jäseniä klubeissa tulevaisuudessa voisi olla ja miten klubit voisivat kokoontua. Vuosi sitten COL:n eli sääntövaltuuskunnan tekemien muutosten ja lievennysten seurauksena tuntuu, että meillä klubien jäsenillä istuu mielikuvissamme paljon tiukemmat rajoitteet klubien kokoontumisille ja minkä tyyppisiä jäseniä voisimme klubeihin ottaa kuin mitä RI:n asettamat säännöt edellyttävät. Olkaa siis innovatiivisia ja kehotan klubeja tutustumaan piirin toimintasuunnitelmaan, joka myös löytyy näiltä piirimme web sivuilta.


Piirikokouksessa hyväksyimme päättyneen Rotaryvuoden 2016-17 toimintakertomuksen, sekä ylijäämäisen tilinpäätöksen. Teimme myös henkilövalintoja ja valitsimme seuraavaan vyöhykkeen (Zone 15) RI:n hallitusjäsenen valitsijatoimikuntaan varsinaiseksi edustajaksi Veli-Matti Heinijoen ja hänelle varamieheksi Niko Niemen.


Päivä oli mielestäni hyvin onnistunut ja toivon, että kaikki osallistujat saivat myös ajattelemisen aihetta evääksi ja kotiin viemiseksi. Näitä kannattaa ehdottomasti järjestää tulevaisuudessa.

-Mikko
DG 2017-18

 

Piirikokous Tampereella 28.10.2017

Piirin D1390 piirikokous

Aika: 28.10.2017 klo n.09:00 -15:00

Paikka: TAMK Kuntokatu 3, Tampere

Ohjelma

09:00-10:00 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

10:00-12:30 Avaus

• Jäsenyystyöpaja (Minttu Lampinen ja Mikko Hörkkö)

• Säätiökoulutus (Matti Poikolainen

• Nuorisovaihtokoulutus (Timo Hänninen)

12:30-13:30 Lounas

13:30-15:00 Piirikokous

Ilmoittatumiset: hervantarotary@gmail.com

Piirikokousmateriaali lähetetään klubien presidentille ja sihteereille

 

Muistutus 

Muistutan klubeja edellisessä viestissä olleista hakuajoista!

 

-Mikko

12.9.2017

TÄRKEÄÄ!

Tämän vuoden piirineuvoston ensimmäinen kokous pidettiin 11.9.2017 Jämsässä. Sitä seuraten on nyt useampi tärkeä asia klubeille tiedotettavana, jotta klubit voivat toimia ja tehdä omia ehdotuksia. Listalla on neljä hakuihin liittyvää asiaa.

Piirikuvernööri 2020-2021 - District Governor 2020-2021
Rotarypiirissä 1390 avataan haettavaksi piirikuvernöörin tehtävä rotaryvuodeksi 2020-2021. Hakuaika on 12.9.2017 - 15.11.2017 ja klubien ehdotukset piirikuvernööriksi pyydetään lähettämään allekirjoittaneelle tuohon päivämäärään mennessä. Kuvernöörin nimeämiskomitea kokoontuu 30.11.2017 Jämsässä klo 17:00 alkaen. Kaikki esitetyt ja vaatimukset täyttävät ehdokkaat saavat erillisen kutsun nimeämiskomitean kokouksen yhteydessä pidettävään haastatteluun. Piirikuvernööriehdokkaan kelpoisuusvaatimukset on määritelty RI:n säännöissä kohdassa 16.070.

Apulaiskuvernöörin 2018(7)-2021 - Assistant Governor 2018(7)-2021
Piirissämme on kahdeksan apulaiskuvernöörialuetta. Tällä hetkellä Suomenselän alue on kokonaan ilman AG:ta ja tämän rotaryvuoden jälkeen kolmen alueen (Jyväskylä, Sisä-Suomi ja Päijät-Häme) AG:n pesti päättyy. Apulaiskuvernöörin tehtävästä löytyy määrittely RI:n hallintodokumentissa RCOP 17.030.1 sekä piirijohtosuunnitelmassa, joka hyväksyttiin kevään piirineuvottelussa 11.3.2017 Tampereella. Pyydänkin, että näiden alueiden klubeista jäsenet ilmiantavat hyviä ehdokkaita tai itsensä AG:n tehtävään lähettämällä sähköpostia DGE Jarmo Palukalle vimeistään vuoden loppuun mennessä.

Piiristipendin haku
Piiristipendin tarkoituksena on avustaa lahjakkaita suomalaisia nuoria opiskelijoita opiskeluissaan ulkomaisessa tiede- tai ammattikorkeakoulussa. Nyt julistetaan haettavaksi tämän vuoden piiristipendi. Hakemukset tulee osoittaa paikalliselle Rotaryklubille, joka toimittaa sen suosituksineen kuvernöörille 30.10.2017 mennessä. Hakijoille ja suositteleville klubeille ilmoitetaan päätöksestä erikseen.

RI hallituksen jäsenen valintakomitea - RI dirctor nomination commitee
Alueelta johon piirimme kuuluu valitaan hallituksen jäsen Rotary Internationalin hallitukseen vuoden 2019 maailman konferenssissa Hampurissa, Saksassa. Tuota valintaa edeltää valintakomitean työskentely, joka tekee esityksen. Nyt haetaan piirillemme edustajaa, sekä varaedustajaa tuohon RI directorin valintakomiteaan (RCOP 13.020). Pyydän, että klubit lähettävät vapaamuotoiset ehdotuksensa valintakomitean jäsenestä minulle 20.10.2017 mennessä, jotta voimme tehdä valinnan piirikokouksessa Tampereella 28.10.2017.

Mikäli näistä tai muistakin asioista on kysyttävää niin voitte olla yhteydessä minuun.

-Mikko
DG 2017-18

 

9.9.2017

Totta se on, syksy on päässyt hyvään alkuun ja sateitakin on saatu. Illat pimenee ja aamulla töihin lähtiessäni on pitänyt kaivaa pyörään toimiva lamppu.

Piiriseminaari ja kokous pidetään Tampereella 28.10.2017 Tampereen Ammattikorkeakoulun tiloissa. Tilaisuuteen on aikaa vajaa kaksi kuukautta, mutta tämä on hyvä merkitä jo nyt kalentereihin ja huomioda klubien kokouksissa. Tarkemmat tiedot lähetetään klubien presidenteile ja sihteereille myöhemmin.

Samoin piirimme IB oppilaiden viikonloppuleiri pidetään 15.-16.9.2017 Vesalassa. Piirimme nuorisovaihdon puheenjohtaja Timo on tästä informoinut NV-asiamiehiä sekä oppilaita. Nuorisovaihtoasiamiesten koulutus pidetään kuitenkin piiriseminaarin yhteydessä Tampereella.

Muita tulevia piirin, klubien ja IC tapahtumia kannattaa seurat piirimme kalenterista

Syyskuu on Rotary kalenterin mukaan peruskoulutuksen sekä lukutaidon ja kirjoitustaidon kuukausi. Meillä Suomessa on kansainvälisin mittareinkin mitattuna tilanne peruskoulutuksen sekä luku- ja kirjoitustaidon osalta erittäin hyvä. Maailmanlaajuisesti on kuitenkin paljon tehtävää sillä 17% maailman aikuisväestöstä ei osaa lukea. Rotary säätiön kautta tuemme koulutusta ympäri maailmaa lahjoituksin, apurahoin sekä palveluprojektein. Lukutaidon lisääntyminen mahdollistaa tarjolla olevan informaation hyödyntämisen paikallisen yhteiskunnan ja sen kehityksen eduksi.
Meidän lähialueella koulutusta tukeva konkreettinen palveluprojekti toteutettiin nyt loppukesästä RC Heinola-Pohjoinen, RC Kuopio Puijo, sekä RC Tarton yhteistyönä. Projektiin osallistui klubeja kolmesta piiristä. Mikkelin alueella erään koulun remontin yhteydessä käytöstä poistetuille koulun kalusteille löytyi aktiivisten rotarien toimesta uusi koti Virosta. Kalusteiden pakkaamisen ja rahdin järjestelyistä vastasivat suomalaiset klubit. Koulu jonne kalusteet lahjoitettiin löytyi virolaisen klubin alueelta ja he myös järjestivät lastin purkamisen.

Vaimoni Tuire on ansiokkaasti lisännyt piirimme Facebook ryhmään päivityksiä ja kuvia kuvernöörivierailuista. Samalla olen ilolla voinut todeta, että muutkin klubit, sekä rotarit ovat aktivoituneet ja jakaneet tietoa tapahtumista, asioista sekä "uutisista". Eräs pitkäaikainen partiotuttavamme oli todennut, että sosiaalisessa mediassa ei ole näkynyt Rotarytoiminta. Hän oli ilolla huomannut aktiivisuuden ja näkyvyyden kasvaneen. Pidetään huoli jatkosta ja hyvän positiivisen näkyvyyden luomisesta.

-Mikko
DG 2017-18

8.8.2017


Nyt elokuussa syksyn toiminta käynnistynee niidenkin klubien osalta, jotka ovat viettäneet heinäkuussa kokouksetonta aikaa. Joskin usean klubin kohdalla kesä on ollut aktiivista projektien ja tapahtumien aikaa. Lempäälässä järjestettiin Kuokkalankosken markkinat, Asikkalassa nuotanvetoa, Sysmässä sahtisaluunaa ja Tampereella golfausta aistihuoneen hyväksi vain muutamia mainitakseni.

Kuvernöörin vierailut ovat myös pyörähtäneet käyntiin. Ensimmäinen vierailu oli Pihtiputaalle jossa saimme Tuiren kanssa tutustua paikallisiin palveluprojekteihin Heinijoen luontopolkuun sekä lintutorniin. Osallistuimme samalla klubin käätyjenvaihtoon yhdessä Viitasaaren klubin kanssa. Kiitoksia presidentti Pentille ja partneri Annelille järjestelyistä ja vieraanvaraisuudesta, sekä presidentti Anttille osallistumisesta klubinsa kanssa kuvernöörivierailuun ja käytyihin keskusteluihin.

Elokuu on jäsenistön ja klubin kehittämisen kuukausi. Näin kauden alussa on hyvä käydä läpi tehtyjä suunnitelmia ja tehdä tarkennuksia. Jäsenistön kannalta on tärkeää, että ohjelma tarjoaa sisältöä ja toimintaa, jolla on tarkoitus ja jossa klubin jäsenet viihtyvät. Eikä siitä haittaakaan ole mikäli se samalla houkuttelee mukaan uusia jäseniä. PETS koulutuksessa Tampereella kävin läpi kaudelle asetetut tavoitteet ja toivon klubien suunnitelmien sisältävän näiden suuntaisia aktiviteetteja. Tulen kuvernöörivierailujen osana tarkastelemaan kunkin klubin osalta tavoitteiden ja suunnitelmien kirjaamista MyRotary sivuilla olevaan ClubCentral työkaluun. Kyseinen työkalu on kesän aikana uudistunut ja yksinkertaistunut, ja mikäli sen käyttö edelleen koetaan haasteelliseksi niin pyydän klubia olemaan yhteydessä allekirjoittaneeseen.

Perinteinen Rotary Day järjestetään lauantaina 12.8.2017 Särkänniemessä. Sinne kaikki mukaan ainakin käväisemään. Jaamme tietoa Rotary toiminnasta sekä nuorisovaihto-ohjelmista. Odotettavissa on että klubit saavatkin nuorilta pikapuolin ensimmäisiä hakemuksia ensi kesänä alkaviin vaihtoihin.

Lisäksi edelleen kuulutan että klubit ilmiantaisivat piirin tiedottajalle Siljalle kuka klubissa hoitaa viestinnällisiä ja tiedotusluonteisia asioita. Haluamme ottaa aimo harppauksen tiedon kulkuun kehittämiseksi piirissämme klubeihin ja takaisin.

-Mikko
DG 2017-2018

15.07.2017

Uusi Rotaryvuosi on alkanut, joskin suurin osa piirimme 1390 klubeista viettää lomakautta eli kokouksetonta aikaa. Haluan puolestani kiittää kaikkia niitä klubien toimihenkilöitä ansiokkaasta työstä Rotaryn hyväksi, jotka nyt jättivät tehtävänsä seuraajalleen. Samalla haluan kiittää kaikkia niitä toimihekilöitä, jotka ottivat vastaan uuden tehtävän tai jatkavat vanhassa uudelle kaudelle, että olette vastanneet haasteeseen tulevalle Rotaryvuodelle.

Vaimoni Tuiren ja minun ensimmäinen kuvernööritehtävä oli vierailu Lempäälän klubin järjestämän nuorisovaihtoleirin avajaisissa. Leirillä "Music on the Lakeside" oli 16 innokasta opiskelijaa, joista kaukaisimmat ovat tulleet Taiwanista ja Kaliforniasta asti tutustumaan kulttuuriimme. Leirin päätteeksi nuoret esittivät ohjelmanumeron Lempäälän klubin järjestämilklä Kuokkalankosken markkinoilla.

Jo perinteiseksi muodostunut "Rotary päivä - Rotary Day" Särkänniemessä on 12.8.2017 lauantaina. Tuoksi päiväksi on tarjolla elämyskokemuksia ja lounasta Näsinneulassa. Suunnitelkaa siis retkeä Särkänniemeen ihan perheittäin tai suuremmallakin porukalla.

Olen aikaisemmissa viesteissäni tuonut esille, että pyrimme tehostamaan piirimme tiedottamista niin klubeihin kuin suoraan jäsenille. Esitänkin toiveen, että seuraisitte ilmoittelua Rotarytapahtumista niin piirimme internet kuin facebook sivuilla ja osallistuisitte.

Kauden kaikki klubivierailut eivät ole vielä asettuneet kalenteriin. Ainakin Tampereen ja sen lähialueen klubeihin tiedän tulevani vasta vuodenvaihteen jälkeen. Odotamme Tuiren kanssa kuitenkin mielenkiinolla näitä tapaamisia klubeissa.

-Mikko
1390 Piirikuvernööri 2017-18

20.6.2017

Rotaryvuosi 2016-2017 alkaa lähestyä loppua. Yhtenä merkkinä siitä piirimme 1390 klubit omissa juhlissaan tai yhdessä useamman klubin kanssa järjestävät klubin presidentin, sekä klubin muiden toimihenkilöiiden tehtävienvaihtojuhlallisuuksia, jotka paremmin tunnemme käätyjenvaihtojuhlina. Klubista riippuen kukin juhlistaa tätä omalla tavalla. Se saattaa olla perinteinen juhla vuodesta toiseen tai vastaavasti tilaisuus, joka etenee vuosittain aina uuden kaavan tai tapahtuman mukaan. On kuitenkin tärkeää, että klubi juhlistaa käätyjenvaihtoa jollakin tavalla. Se on kiitos ja huomionosoitus tehtäviään päättäville klubin toimiihenkilöille ja vastaavasti luottamuksen ja tuen osoitus kauttaan aloittaville

Tampere-Hervanta klubi järjesti omat juhlallisuudet eilen illalla Tampereella. Erityisen mieleenpainuvaksi tilaisuuden klubillemme teki se, että samassa tilaisuudessa vaihtui yhdet AG käädyt sekä piirikuvernöörin käädyt. Tilaisuus pidettiin TreStart:in tiloissa ja saimme nauttia klubimme oman bändin Herwood Bros musisoinnista, sekä hyvästä ruuasta hyvien ystävien seurassa.

Klubin presidentin käädyt siirtyivät Pekka Vuoriselta Lars-Christian Schaumanille ja Pekka Mäenpää luovutti Tampere Itäinen alueen apulaiskuvernöörin käädyt seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi Inkeri Haarla-Kettuselle. Piirikuvernööri Pekka Tähtinen nosti minun harteilleni piirimme juhlakäädyt. Näin tulevaa toimikautta valmistellen ovat tunnukset vaihtaneet kantajia.

Tuiren, minun sekä perheemme puolesta kiitokset klubilleni kaikista juhlan järjestelyistä. Tästä se alkaa ja tiedän, että tulevana toimintavuotena klubimme jäsenten apua tarvitaan vielä monen monta kertaa.

Näin juhannuksen alla toivotan kaikille piirimme Rotareille sekä heidän perheilleen ja kaikille Rotaryn ystäville antoisaa kesää.

-Mikko

23.5.2017

RIPE Ian Riseley ja hänen partnerinsa Juliet vierailivat sunnuntaina Tampereella. Prikanmaan musiikkiopistolle oli kerääntynyt edustava joukko piirimme klubien edustajia, vaihto-oppilaita, Rotexeja sekä muutamia vieraita kauempaa muista piireistä. Puoliltapäivin alkaneessa tilaisuudessa Ian esitteli hänelle tärkeitä tavoitteita joita toivoi klubien toteuttavan, sekä avasi tulevan Rotary vuoden teemaa "Rotary: Making a difference". Kevyen lounaan jälkeen oli aikaa keskustella palveluprojekteista, sekä muista Rotary liikkeen keskeisistä asioista. Minusta oli hienoa nähdä kuinka aktiivisesti Ianille ja Julietille pidettiin keskusteluja yllä piiriimme alueella tapahtuvista projekteista.

Tulevan vuoden teema "Rotary: Making a difference" oli RIPE Ianin mielestä helppo päätös. Hänelle on ollut selvää jo pitkään että Rotary saa aikaan muutoksen niin paikallisesti yhteiskunnissa joissa palveluprojekteja toteutetaan, kuin niissä henklöissä jotka ovat palveluprojektien kohteena, sekä kaikissa niissä jotka palveluprojekteihin osallistuvat. Kaikkille näille muutoksen vaikutus on pitkäaikainen, jopa elämän mittainen.
Ian toivoi että Rotary klubit tulevana Rotary vuonna toteuttaisivat seuraavat asiat. Jokaisen klubin jäsenen tulisi istuttaa puu, jotta ennen Maan päivää 22.4.2018 maailmaan olisi istutettu 1,2 miljoonaa puuta Rotary:n toimesta. Lisäksi Ian toivoo, että jokainen klubi raportoisi palveluprojekteissa keräämänsä ja edelleen lahjoittamiensa varojen määrän, sekä projekteihin käytettyjen vapaaehtoistyötuntien määrän. Tämä raportointi tapahtuu Club Centralin kautta. Viimeisenä asiana hän mainitisi, että klubit lahjoittaisivat Rotarysäätiölle nimenomaan vuosirahastoon rauhantyölle. Tulevan vuoden aikana hän aikoo järjestää 6 maailmanpresidentin seminaaria aiheena rauhantyö ja kohdeyleisönä vallankäyttäjät ja vaikutausvaltaiset henkilöt. Kaikella tälllä Rotary haluaa edistää rauhantyötä maailmassa.

Meille ei kovin usein tarjoudu tilaisuutta päästä keskustelemaan RI:n presidenttitason edustajan kanssa, nyt oli yksi tällainen mahdollisuus.Tilaisuus Tampereella oli erittäin onnistunut ja kiitän omalta osaltani kaikkia tilaisuuteen osallistuneita.

-Mikko
DGE

P.S. Käykää katsomassa Nikon kuvat tapahtumasta

07.04.2017

Piirimme vuotuinen piirikonferenssi pidettiin viime viikonloppuna Laukaan Peurungassa. Samalla kun osallistuimme konferenssiohjelmaan oli mahdollisuus myös tutustua kylpylän palveluihin. Tämä jälkimmäinen ilahdutti erityisesti vaihto-oppilaita.
RI Presidenti John Germ:in edustajana juhlassamm eoli Suzan Stenberg Åresta. Suzan toimii aluekoordinaattorina, eli Rotary Coordinator zone 15, ja näin tukee piirejä ja klubeja myös Suomessa. Suzan puhui innostavasti miten hyödyntää muutosten tuomista mahdollisuuksista klubitoiminnan toiminnan kehittämiseksi ja uusien jäsenten hankinnassa. Kuulimme myös kiinnostava Luonnonvarakeskuksen Tapio Kiurun esitelmän "Sininen biotalous nälkäisen maailman apuna". Tapio avasi yleisölle mitä mahdollisuuksia suljetut kiertovesijärjestelmät tarjoavat kestävän kehityksen kalankasvatukselle ja siten ruoan tuotannolle. Suomessa tällaisten ympäristöjen kehitys on maailman kärkeä.
Jaetuista huomionosoituksista erityisen ilahduttavaa oli, että PDG Helge Saariselle RC Vanajalinnasta oli myönnetty Suomen Rotaryn I-luokan Ansiomerkki. Onneksi olkoon Helgelle ja kiitos pitkään jatkuneesta työstyösi piirimme ja Suomen Rotaryn hyväksi.
Vuoden kuluttu piirijuhlaa vietetään huhtikuussa 2018 Tampereella. Sinne kaikki klubit mukaan runsain joukoin.

Kuluvan viikon aikana kävimme vaimoni Tuiren kanssa kouluttamassa Tampereella lähteviä vaihto-oppilata sekä heidän vanhempiaan mitä tulevan pitää. Samalla tuli oppilaille ja vanhemmille aimo ruiske Rotary tietoutta. Toivottavasti saamme näistä vaihtareista innokkaita Rotexeja, Rotaractoreita ja myöhemmin myös Rotareita.
Ja huomenna lauantaina ohejlma jatkuu kun vuorossa on RLI koulutuksen toinen osio TAMKK:n tiloissa.  

-Mikko
DGE

25.3.2107

On vierähtänyt kaksi viikkoa PETS koulutuksesta. Kerätty palaute on nyt julkaistu piirimme web sivuilla samaan paikkaan mistä löytyy myös muu PETS materiaali. Kiitos palautteesta, tulen huomioimaan saatua palautetta tulevissa Rotary tapahtumissa ja uskon että seuraajani Jarmo ja Eija tekevät samoin.

Näinä päivinä ja viikkoina klubeissa valmistellaan tulevan Rotaryvuoden 2017-2018 ohjelmaa. Käyttäkää hyödyksi piirin toimintasuunnitelmaa, sillä sieltä löytyy tulevan RI presidentin Ianin haaste klubeille samoin kuin tavoitteet piirille. Toivon että tulevan vuoden aikana klubien ohjelmista löytyisi elementtejä jotka tukevat kolmea strategista päämäärää
1. Klubien vahvistaminen
2. Keskittää ja vahvistaa humanitääristä palvelua
3. Parantaa julkisuuskuvaa ja tunnetuutta
Mikäli näihin klubinne toivoo apua niin olkaa rohkeasti yhteydessä jotta pääsemme eteenpäin oikeaan suuntaan vaikka pieninkin askelin.

Olen alustavasti pohtinut tulevan kauden klubivierailuja ja eräät tulevat presidentit ovat sitä jo ennättäneet kyselläkin. Tavoitteenani on välttää ylimääräistä matkustamista, joten toiveenani on yhditää vierailuja useamman klubin vierailuiksi tai ainakin useamman klubin vierailuksi samana päivänä samalla alueella, mikäli vain on mahdollista. Keskustelen tästä apulaiskuvernöörien kanssa ja katsotaan miten nämä voidaan sovittaa.

Viime viikonloppuna pidimme piirimme ensimmäisen RLI (Rotary Leadership Institute) koulutuksen Tampereella. Kiitoksia hyvästä koulutuksesta niin osallistujille kuin kouluttajillekin. Tämän koulutuksen seuraavat jaksot ovat 8.4. ja 24.4. Suunnitelmissa on jatkaa ja seuraava koulutuskokonaisuus on syksyllä 2017.

Ensi viikonloppuna 1.-2.4 on piirijuhla Laukaassa. Toivon näkeväni mahdollisimman monen klubin jäseniä piirikuvernöörimme Pekka Tähtisen vieraana. Ja muistakaa tuleva RI:n maailmanpresidentti Ian H.S. Riseley on tulossa Suomeen ja on Tampereella sunnuntaina 21.5. Hänen toiveensa on tavata mahdollisimman monen klubin edustajia. Nyt kaikki mukaan sillä RI:n presidentit, tulevat, olevat ja menneet eivät kovin usein käy täällä tutustumassa toimintaamme.

-Mikko

24.1.2017

ROTARY -vuosi 2017-2018

Vaikka kuluva Rotary-vuosi on hädin tuskin puolessavälissä ja kevään aikana on runsaasti aktiviteetteja, on aika myös katsoa tulevaa Rotary-vuotta 2017-18 ja aloittaa sen suunnittelu. RI president-elect Ian Riseley julkisti alkuviikosta vuoden 2017-18 teeman joka on "ROTARY: MAKING A DIFFERENCE". Tulevien piirikuvernöörien koulutuksessa korostettiin tekemistä, jossa Rotary on muutosta tekevä maailmanlaajuinen organisaatio, joten teeman suora suomennos on hieman haasteellinen menettämättä teeman viestimää sanomaa.

Kaikessa toiminnassamme niin klubeissa kuin piiritasollakin emme saa unohtaa Rotary:n perusarvoja ja sitä että olemme palvelujärjestö. Teeman mukaisesti tavoitteiksi toimintakaudelle 2017-18 on klubeille ja piireille asetettu

1. Klubien vahvistaminen
2. Humanitäärisen palvelun kasvattaminen
3. Rotaryn julkisen kuvan kehittäminen ja tietoisuuden kasvattaminen

Kutsunkin kaikki piirimme 1390 klubien tulevat toimihenkilöt mukaan PETSiin näiden asioiden tiimoilta. PETS pidetään Tampereella 11.3.2017, joten merkitkää tämä kalentereihinne.
 

Tervetuloa,
-Mikko
DGE

 

 

8.1.2017

Hyvät Rotaryt

Tällä sivulla alkaa DG:n ja DGE:n kirjoittelu blogi muodossa liityen Rotary piirimme 1390 asioista sekä Rotary asioista yleensä. Toivon että tämä tavoitta piirissämme mahdollisimman monen Rotaryn sekä Roytary klubin.

-Mikko
piiri 1390 DG 2017-18
 

image.png (40 kB)

01.07.2019

Hyvät Rotarit ja rotarin ystävät.

Piirin 1390 valta ja vastuu siirtyivät seuraajalleni. En tietäisi parempaa kuvernööriä, kuin mitä Eija on. Eija on valmistautunut tähän tehtävään jo reilut kaksi vuotta, joten hän on varmasti valmis kauteensa. Menestystä Eija!

Tällä viikolla, kun olen karavaarina jossakin päin Itä-Suomea ajelemassa asuntoautolla, tajuan ehkä sen, että oma kuvernöörikausi on päättynyt. On vielä IPDG:n vuosi edessä ja sen jälkeen virat kotimaassa on käyty läpi. Astuessani 27 vuotta sitten rotaryperheeseen, en uskonut, että polku ja toiminta kantaisi näin pitkälle ja näin kauan. Päivääkään en ole rotarytoimintaa katunut, päinvastoin olen ollut erittäin ylpeä, että olen saanut kantaa merkkiä ja olla mukana tekemässä parempaa rotaryä ja parempaa huomista.

Kiitos kaikille yhdessä ja erikseen, jotka mahdollistetti tämän vuoden.

Asiat eivät tapahdu, ne tehdään.

Se on siinä!

 

Jarmo

 

Jarmo Palukka

IPDG

Pj. 2019-2020

Suomen Rotarypalvelu ry